Hem    Osteopati    Kraniell/biodynamisk osteopati    Behandling    Kommentarer    Partners

Osteopati

Osteopati är den äldsta manuella behandlingsformen och kommer ursprungligen från USA där grundaren Andrew Taylor Still verkade på 1800-talet. A. T.S kände att den dåvarande traditionella medicinen inte hade ngt att komma med då hela hans familj avled i Dysenteri. Han hade stor anatomisk kunskap och utvecklade osteopati med tanken att kroppen är självläkande. Om strukturer rör sig och fungerar som de ska är också funktionen bra och tvärtom. Kroppen har då förmågan att bibehålla hälsa.

Människan består av kropp, sinne och ande.
Osteopati är en väl genomtänkt behandlingsmodell som bygger på att vi följer naturens lagar och fungerar efter dem.
En väl genomtänkt filosofi ligger till grund och många olika sätt att behandla säkerställer en individuellt anpassad diagnos och behandling.

Numera finns osteopatin spridd över stora delar av världen. I Sverige finns ca 200 medlemmar i Svenska Osteopatförbundet. De flesta är utbildade i 4-5 år på Skandinaviska Osteopatskolan eller Stockholm College of Osteopathic Medicine.

William Garner Sutherland var den som utvecklade den kraniella Osteopatin. Han stod och tittade på ett kranium och insåg att vårt tinningben ser ut som gälar och är anpassat till en sorts andning- den kraniella andningen. Han delade upp denna i fem komponenter

  • kraniets många olika ben
  • hjärnhinnor
  • centrala nervsystemet
  • ryggmärgsvätskan
  • korsbenets involontära rörelser mellan bäckenbenen

James Jealous har vidareutvecklat den kraniella Osteopatin till den Biodynamiska Osteopatin. Han har en internationell utbildning som spänner över flera år. Detta är en modern form av behandling men bygger på gamla principer och naturlagar som Andrew Taylor Still pratade om.

Christian Sullivan är elev till James Jealous och är min lärare. Han överför ovärderlig kunskap till sina elever på ett mycket kärleksfullt och inspirerande sätt.